מסלול לימודים מיוחד בהובלתם של צוות מרצים-מומחים, המיועד למאמנים, למדריכי כושר ולשוחרי בריאות ופעילות הגופנית המעוניינים להעמיק את ידיעותיהם בתזונה טבעית ונבונה – בהיבטים המיוחדים של תזונת הספורט בענפי סיבולת וכוח.
הסמכה
בוגרי המסלול יהיו זכאים לתעודת השתתפות במסלול תזונה טבעית נבונה ותזונת ספורט מטעם מכון בית הספר למאמנים מכון וינגייט – המכון הלאומי למצוינות בספורט.
נושאי הלימוד
המזונות בהיבטים של מקרונוטריאנטים ומיקרונוטריאנטים, דגנים, קטניות, פירות, ירקות, עלים ותבלינים.
פחמימות: סוכרים טבעיים ומלאכותיים.
חלבונים: חלבונים מהחי ומהצומח – בעד ונגד, גישות ומחקרים, צרכים, מטבוליזם, חומצות אמינו, איכות חלבון ומדדים להערכה, השלמת חלבונים, דנטורציה, מחסור בחלבון, גורל החלבונים בגוף.
שומנים: שומן, שמנים, זרעים ואגוזים. חומצות שומן חיוניות. כולסטרול, ליפופרוטאינים ,HDL , LDLהיפרליפידמיה, טרשת עורקים, תזונה במחלות קרדיווסקולריות. תעשיית המזון ואיכות המזונות, חומרים המוספים למזון.
חקלאות אורגנית ותעשיית המזון האורגני בישראל ובעולם.
פירמידת המזון, היסטוריה וחידושים, קבוצות המזון.
היפרטרופיה והיפרפלזיה של תאי השומן. גרמי סיכון ומחלות כרוניות. ויסות של משקל הגוף, בקרת צריכת מזון, רעב, תיאבון, שובע. תזונה במעגל החיים, ילדים, היריון, גיל שלישי. סקירת דיאטות
אופנתיות – יתרונות וחסרונות.